Welkom !

Wees welkom op onze Ryckaert webstek !

Dit is oorspronkelijk het werk van de Heren Maurice en Prudent Ryckaert.  Een vraag die velen zich allicht gesteld hebben over de jaren was: hebben de voor­ouders van Maurice en die van Seraphien Ryckaert, de echtgenoot van Marie-Coralie Noë, een gemeen­schap­pelijke stamvader ?  Afstam­melingen van beide families wonen nog steeds naast elkaar in het Meetjesland.  Hoe de vork precies in de steel zit vindt u hier.

Maurice en Prudent waren lang niet de enige genealogen die het nu en dan duidelijk maakten dat het altijd hun wens was dat iemand hun werk aan de stamboom van hun familie zou verder zetten.

Het boek van Prudent "Enkele Bijdragen tot de Geschiedenis der Families RIJCKAERT, NOË en Aanverwanten" staat hier al een tijdje.  De familieleden hebben het in 1953 of 1954 thuis gekregen.  Toen onze webversie van dat groot werk verscheen hebben we besloten de aanvul­lingen en verbete­ringen afzonderlijk te publiceren.

Marijn Claeys heeft ons een aantal aanvullingen en verbeteringen gegeven.  En we publiceren hier dus met veel plezier de stamboom van de familie Ryckaert afkomstig van Waterland-Oudeman, gebazeerd op de werken van Maurice en Prudent Ryckaert en op de aanvullingen en verbeteringen van Marijn Claeys.

Uiteraard zijn we zowel Maurice als Prudent als Marijn heel dankbaar voor hun werk.

En uw commentaar, vragen, verbeteringen, suggesties en aanvullingen zijn, zoals altijd, heel welkom.  Neem aub contact op met ons.

Veel leesgenot !
DN

Volgende blz:
De verantwoording van Maurice Ryckaert

Top van deze blz.
Inhoudstafel  -   Zoek-bladzijde

U heeft een aanvulling, een commentaar, een foto of een verbetering ?
Neem dan aub contact op met ons !

MijnPlatteland homepage
MijnPlatteland homepage

Copyright Notice

Meest recente bijwerking :  04/08/2022