De familie Ryckaert
afkomstig van het
Meetjesland
 

Welkom !
 

Wij hebben hier iets voor u over een oude Ryckaert familie.  Dit verhaal begint met gegevens van voor 1600.  We hebben Maurice Ryckaert ervoor te danken.

Het heeft lang geduurd vooraleer we te weten kwamen dat zij de voorouders waren van de familie die Prudent Ryckaert beschreef in zijn boek "Enkele Bijdragen tot de Geschiedenis van de families Rijckaert, Noë en aanverwanten".  Dat boek van rond 1954 vindt u hier.  Dat hele boek met hier en daar een toevoeging, maar ook met de bladzijden over de familie Noë.  Deze laatste familie werd later in meer detail beschreven door Marijn Claeys en u kan zijn werk hier inzien.

In 2018 is dan de beslissing gevallen om het boek van Prudent te bewaren zoals het er staat en met de medewerking van Marijn Claeys een nieuwe verenigde webstek op te zetten voor de familie Ryckaert met de gegevens van Maurice en Prudent en natuurlijk ook met de aanvullingen en verbeteringen van Marijn.  Die stamboom vindt u hier. En hopelijk kunnen we hier nog lang aanvullingen en verbeteringen aanbrengen.  Een stamboom van een familie die leeft en bloeit is nu eenmaal nooit af.

Gelukkig zijn er ook foto's.  De verzameling die bewaard wordt door Mevr. Fritz Ryckaert, née Nadine De Brabandere, kan u hier inkijken.  En hier vindt u foto's van de familie Ryckaert van Bentille.  Zij hebben ons de schatten van de familie toevertrouwd; lang genoeg om ze digitalizeren en we zijn hen hiervoor heel dankbaar.  Dankbaar ook omdat we ze nu kunnen tonen aan iedereen die ervoor geïnteresseerd is.

Uw verbeteringen en aanvullingen zijn natuurlijk ook heel heel welkom.  Of heeft u misschien een mooie familiefoto die hier ook een plaatsje verdient, neem aub contact op met ons.  Beste dank bij voorbaat.

Veel leesgenot !
 

In résumé:
Onze verenigde Ryckaert stamboom
Het boek van Prudent Ryckaert
Foto's van Mevr. Fritz Ryckaert
Uit de foto-albums van de familie Ryckaert-Van Damme van BentilleMijnPlatteland homepage
MijnPlatteland homepage

Copyright Notice

Meest recente bijwerking :  21-04-2021