mijnplatteland.com

News & Recent Updates


 
28/9/2021 Nu hebben we hier de lijsten van de personen die geboren werden in St-Margriete, Oost-Vlaanderen van 1813 tot en met 1920.
We have starting here now the lists of all the persons born in St-Margriete, East-Flanders, Belgium from 1813 through 1920.
 
31/8/2021 Bijgestaan met raad en daad (en koffie) van 't Sents Archief hebben we de geboorte-akten van St-Margriete van 1911 tot 1920 kunnen digitalizeren.  Wie een kopij van één of meer van die akten wil inkijken mag de gids volgen langs hier.  Met onze allerbeste dank aan de Heer Paul De Vendt.  Waar zou 't Sents Archief zijn zonder hem ?
 
10/4/2021 De stamboom van de familie Ryckaert werd opgespeurd door Prudent en Maurice Ryckaert.  En hij werd dan veel later door Marijn Claeys bijgewerkt en ook wel hier en daar verbeterd.  Maar Marijn vond nog andere Ryckaerts in Kaprijke.  Hij heeft geen verwantschap gevonden tussen deze laatste Ryckaert stam en die van Prudent en Maurice.  Wat Marijn van deze Ryckaert stam vond kan u hier nu lezen.
 
20/3/2021 We zijn begonnen met een nieuw projectje en we hebben hier nu de geboorten uit de registers van St-Margriete van 1870 tot 1910.  Laat ons hopen dat we daar... binnenkort nog enkele decennia zullen kunnen aan toevoegen.  En dan zijn er natuurlijk ook nog de huwelijks- en de overlijdensregisters van diezelfde gemeente.  We zullen zien zei de blinde.
 
1/9/2020 We hebben deze webstek meer dan 25 jaar geleden begonnen met onze Noë stamboom op de rootsweb freepages.  We mochten daar gratis zoveel plaats nemen als we maar wensten.  Maar hoe legt men uit dat er in het lang adres van zijn webstek iets staat zoals "~noemeetjesland".  Dat mini-golfje juist voor "noemeetjesland" noemt men een tilde.  De tilde staat niet op dezelfde plaats op ieder clavier.
We hadden ondertussen al meerdere stambomen en ook dingen die niet zo veel te maken hadden met het meetjesland maar de naam kon niet veranderd worden.  En Rootsweb werd dan overgenomen door Ancestry.com.  En we waren niet de enigen die de indruk hadden dat de nieuwe eigenaar veel minder enthousiast was met die freepages.  De hardware vernieuwen bvb, dat was iets dat nog wel even kon wachten. Eind 2018 kon plots niemand nog de freepages bezoeken—het was al de tweede keer—en nu bleven ze maanden lang offline.  Maanden die we gebruikt hebben om die dingen ook op mijnplatteland.com te plaatsen.
Toen de freepages eindelijk weer online kwamen hadden we natuurlijk geen zin om die dingen op twee plaatsen bij te werken.  We gebruikten dan al een tijd php wat niet kan op de freepages.  En, heel pijnlijk voor ons, sommige bezoekers werden door Google, Bing en andere zoekmotoren nog steeds naar die verouderde bladzijden op de freepages gestuurd.  Op 1 september 2020 heeft Rootsweb ons verzoek aanvaard en al onze dingen van de freepages weggehaald.  We blijven hen natuurlijk heel dankbaar voor hun hosting service en hun hulp.
 
6/12/2019 Hier staat nu een nieuwe versie van tijdschrift «Ons Meetjesland».  U de lezer, zal misschien niet zoveel verschil zien maar achter de schermen zijn er wel een hele hoop dingen verbeterd.
 
6/12/2018 Op 11 december 2013 mochten we een hele doos vol bidprentjes lenen om te digitalizeren.  Nu, 5 jaar later is dat karweitje ook achter de rug.  En hoeveel bidprentjes zaten er in die doos?  We zullen het nooit weten, want we hebben de dubbeltjes niet geteld.  Maar we hebben wel 6.717 bidprentjes bij.  De overgrote meerderheid gedigitalizeerd zowel recto als verso: dat betekent 13.377 jpg bestandjes.  Om dat allemaal op mijnplatteland.com te brengen zal er nog wat werk zijn.
 
8/7/2018 We believe that everything we had on the freepages of Ancestry.com has now been transferred.
And, as far as we know all links referring to those freepages have been changed to lead you to the new version of the pages now on mijnplatteland.com.  We kept a few (broken) links to things created by others on Ancestry.com until we find out what they plan to do with them.
If you find a broken link to anything else on mijnplatteland.com, please report it to us and we'll try and look into it.  Thank you.

In het Nederland:
We denken dat alles wat we hadden op de freepages van Ancestry.com nu overgebracht is naar mijnplatteland.com.  En voor zover we weten zijn alle linkjes die naar die bladzijden op freepages.rootsweb.ancestry.com verwezen nu verbeterd om u te sturen naar de nieuwe versie van die bladzijden nu op mijnplatteland.com.  We hebben toch nog enkele (nog steeds gebroken) linkjes behouden die verwijzen naar bladzijden die door anderen gemaakt werden en op de freepages stonden.  Tot we weten wat waar is op de freepages (als die ooit terug kunnen bezocht worden).
Vindt u nu toch nog een linkje dat niet werkt naar één van onze bladzijden op mijnplatteland.com dan vragen we u het ons te laten weten.  Dank bij voorbaat.
 
12/4/2018 Marijn Claeys heeft weer iets interesssants bijgevonden: de nakomelingen van Marie Leonie Van Damme en Raymond Ryckaert en die van Marie Elisabeth Van Damme en Maurice Noë zijn twee keer familie van elkaar.  Hier vindt u de blz waar de verwantschap tussen de families Van Damme, Ryckaert en Noë wordt getoond.
 
6/2/2018 De Rootsweb freepages zijn nog altijd niet toegankelijk.  Maar...
De informatie over de familie Cauwels is nu weer beschikbaar, op mijnplatteland.com.
En de familie De Clerck is nu ook weer on line op mijnplatteland.com.
We werken naarstig verder aan de Noë stamboom (en ook nog steeds aan de bidprentjes van kozijn Jean-Pierre Ryckaert.
 
21/1/2018 Toen Ancestry.com Rootsweb heeft overgenomen hebben ze beloofd dat de freepages van Rootsweb gratis zouden blijven.  Die belofte heeft Ancestry gehouden maar ze hebben allicht veel te weinig geïnvesteerd om de hardware en software up to date te houden.
Reeds in 2016 waren de freepages enige weken lang niet beschikbaar. (Zie onze commentaren van 24/2/2016 hieronder.
Nu hebben we weer al een hele tijd geen toegang meer tot al wat op de Freepages van Rootsweb staat.  En ze zeggen dat het nog maanden zou kunnen duren.
Op het goedmaken van zulke vage beloften wachten we liever niet.  We zijn dus aan 't werk om al die dingen te integreren in mijnplatteland.com.
 
29/8/2016 Op de dag dat Jette zijn 140ste "Joeremet" (jaarmarkt) viert kondigen we hier de opening aan van de webstek van de stamboom van de familie De Causmaecker afkomstig van Lembeke, bij Kaprijke.  Nog een werk waarvoor we Marijn Claeys heel dankbaar zijn.
 
9/7/2016 We zijn de heer Leon Buysse heel dankbaar voor zijn stamboom van de familie Buysse afkomstig van Oosteeklo.  En natuurlijk ook voor zijn toelating dat groot werk hier te publiceren.
 
13/3/2016 The Rootsweb freepages are back.  It's a copy of the first half of January. And not everything works as it should: we still can't update anything.

De freepages zijn terug.  Het is een copij van de eerste helft van januari die er nu staat.  Niet alles werkt zoals voorheen: we kunnen bvb niets veranderen.
 
11/3/2016 The Rootsweb freepages are still missing.  Ancestry's explanation: hardware failure.  And...
"Our initial expectation is to have the site back up and running on or around March 15, 2016."

De freepages zijn nog altijd niet terug.  Nu beloven ze dat de pro­ble­men zullen opgelost zijn rond 15 dezer.  Wij zullen zien !
 
5/3/2016 Onze Gyssels webstek vindt men nu hier.  (Hij stond op een freepages server.)
 
24/2/2016 The Ancestry.com website went belly up.  And with it the freepages.
When Ancestry took over Rootsweb they promised, as part of the deal, to maintain the freepages.  Our Noe genealogy is there.  The English language version of our Meetjesland website is there.  The periodical "Ons Meetjesland" (in Dutch) is there.  So are the family picture albums of Hubert De Bock (from Watervliet), our De Clerck genealogy, and so much more.  The Ancestry.com website was back a few days later.
But the freepages ?!?!?!?!

In het Nederlands:
Op 24 february 2016 verdween de Ancestry.com webstek.  More ook de "freepages" van Rootsweb.  Toen Ancestry.com de overname aankondigde van Rootsweb beloofden ze dat dat niets veranderde voor de freepages.  Dat maakte deel uit van de overeenkomst.  Onze Noë stamboom staat op een freepages server.  The engelstalige versie van onze Meetjesland webstek staat daar.  Het tijdschrift "Ons Meetjesland". De freepages webstek hosts ook de foto-albums van Hubert De Bock (van Watervliet), onze De Clerck webstek.  En nog veel meer.
De Ancestry.com webstek was er terug een paar dagen later.
Maar the freepages ?!?!?!
 
18/11/2015 Hier vindt u nu een twintigtal oudere foto's van Boekhoute.
 
8/9/2015 En nu een tweede oude foto-album van Mevr. Maria Buysse.  Eens te meer, indien u er meer van weet hopen we van u te mogen horen.  Neem contact op met ons.
 
28/7/2015 Een nieuwe oude foto-album !  Dank zij Mevr. Maria Buysse.
Zie hier.  Allicht veel mensen van in en rond Boekhoute.  En heeft u meer informatie over iemand in één van die foto's, laat het ons dan weten aub.  Neem contact op met ons.
 
5/1/2015 Dank zij de Heer Georges Van Damme hebben we een tak bij aan onze Van Damme stamboom.  Vergelijk het oude Algemeen Overzicht met het nieuwe.
 
10/9/2014 Canadian Funeral News is "a magazine dedicated to the advancement of funeral services in Canada".  The Sept. 2014 issue of Canadian Funeral News reports on the Adegem Canadian War Cemetery, mentions our website, quotes yours truly and publishes a couple of our photographs.
 
2/8/2014 We hebben onze informatie over de Van Peteghem familie afkomstig van St.-Lievens-Esse flink aangevuld.
 
15/2/2014 Er is nu ook een "Genealogie" blz met een alfabetische lijst van al de stambomen die we hier nu trachten bij te houden.
 
30/10/2013 Een nieuwe uitgebreide stamboom van de familie De Bock, researched door R.B.
 
3/5/2013 Jaargang 19, 1986 van het tijdschrift «Ons Meetjesland» is er eindelijk.  Dat is dus het einde van dit avontuur. Behalve dat we nog wat willen herlezen hier en daar.  Eén klik weg van hier staat de Inhoudstafel van 1986.
En als een jonger iemand alles eens kon lezen en al de dingen noteren die hij/zij niet kent of begrijpt.  Wij weten nog wat een rolleblok is en wat "bekkendoe" betekent maar we kunnen ons niet voorstellen dat de jongeren van de 21ste Eeuw die dingen nog te weten komen.  Op "FaceBook" allicht niet !
 
30/3/2013 Jaargang 18, 1985 van het tijdschrift «Ons Meetjesland» is er eindelijk.  Hier is de Inhoudstafel van 1985.  Nog één jaargang (256 papieren bladzijden) en dan is dat project af.
 
9/3/2013 We hebben nu een bijna vergeten brochuurtje bij.  Het gaat over Vergeten Landbouwalaam.  De 65 tekeningen en de tekst zijn van Pierre De Meyer.
 
6/2/2013 Het Foto-album van Gabrielle de Pape is een mooie aanvulling van de reeksen foto's hier al eerder gepubliceerd.  Onze beste dank aan Mevr. Rita Wauters.
 
1/2/2013 Nu is ook het Foto-album van Elvire Van Vooren online.  Met onze beste dank aan de Heer Willy Goethals.  We hopen dat we gauw meer namen zullen krijgen voor zo veel mensen, vrienden en familieleden van Elvire, die ondertussen verdwenen zijn of flink wat ouder zijn geworden.  Heeft u een verbetering of aanvullende informatie, neem dan aub contact op met ons.  We weten graag waar en wanneer iemand geboren werd, wie zijn ouders waren, waar en wanneer en met wie die persoon gehuwd is en eventueeel ook waar en wanneer hij of zij overleden is.  Dank bij voorbaat.
 
17/1/2013 Onze allerbeste dank aan Mevr. Rita Wauters voor 88 foto's uit de verzameling van Hélène Haverbeke, haar moeder.  Hier is de lijst.
 
21/12/2012 We have it on the very best authority that the end of the world was not cancelled but scheduled for a later date.  We will inform you as soon as we have more information on where and when.  Now it might be worthwile yet to tell you about something we did in the middle of July: Elazig !  What an experience !  What's that you ask.  Look here !
Ik herhaal: nu dat het einde van de wereld werd uitgesteld kunnen we u misschien toch vertellen over iets dat we meemaakten in juli: Elazig !  Wat is me dat nu weer vraagt iemand.  Zie hier.
 
6/12/2012 Nog een stamboom bij: de familie Van Zele afkomstig van Bassevelde.  Met onze beste dank aan de heer Marijn Claeys.
 
15/11/2012 Hier een woordje over het "hof van Elvire Van Vooren" in Bassevelde.  Met enkele foto's natuurlijk !
 
18/10/2012 We now have a page and a few pictures about Indusign, a great Meetjesland company from Adegem, the makers of the E-Crane.
 
17/9/2012 Nu zijn ook de uitgaven van 1983 en 1984 van Ons Meetjesland daar.  De inhoudstafels van 1983 en van 1984.  Veel leesgenot !
 
3/9/2012 Beste dank aan de heer Patrick Van Thuyne die ons zijn mooie verzameling oude "doodsbeeldekes" leende.  Dank zij hem hebben we 227 bidprentjes kunnen toevoegen aan onze Bidprentjes site voor een totaal dat nu staat op 2074.
 
11/12/2011 We went to Roeselare where Mr. Germain Dierynck gave us 39 volumes, information on Van Damme's and related families found in the parish registers of East- and West-Flanders.  From there to Bachten de Kupe.  Pictures from this trip and from a 2010 excursion are now online together with only one picture of a military cemetery: Tyne Cot.  See here for other pictures of military cemeteries.
 
29/11/2011 Hier vindt u een brochure, een artikel geschreven door F. Van Es over Pastoor Duvillers en uitgegeven in 1949.  Pastoor Duvillers was gelukkig in Middelburg (bij Maldegem) maar hij werd overgeplaatst naar Woubrechtegem.  Veel leesgenot !
 
30/8/2011 Op 15 october 2011 wordt in het Stadhuis van Eeklo een nieuw boek aan het publiek voorgesteld. «Het dorp Nieuw Eeklo» werd geschreven door Romano Tondat.  Lees meer hierover.
 
17/8/2011 Seven cities, EekloBagnols sur Cèze (Gard, France), Newbury (Berkshire in the United Kingdom), Braunfels (Hesse in Germany), Carcaixent (Spain), Feltre (Veneto in northern-Italy) and Kiskunfelegyhaza (Hungary) are all twinned together.
On 15 August 2011 Eeklo received its twin cities.  We were there and made some pictures.  Here are some of them.
 
10/7/2011 Hurray !  Thanks i.a. to Ghislaine Vandevelde (who lives in far away New Zealand) we now have the name of everyone in the family photograph taken during the wedding feast of Georgine Vandevelde and Gerard Noë.
Here is the page with that marvelous family photograph and here is an extra page with some extra information, for instance on Georgine's family.  Many thanks to all those who contributed.
 
2/1/2011 Op 30/12/2010 waren we (weer) in Café Cambrinus in AssenedeHier enkele foto's.
 
19/12/2010 Onze nieuwe webstek over de familie Ryckaert is er.  En het hele boek van Prudent Ryckaert vindt u hier.
 
27/9/2010 The English translation of our pages on the genealogy of the Van Hootegem / Van Ooteg(h)em family is here at last.
 
18/8/2010 De stamboom van de familie Van Hootegem / Van Ooteg(h)em vindt u hier.  Wij danken de auteurs Jozef Dobbelaere en Aloïs van den Oever en de mensen van de Levensboom voor hun toelating om dit artikel op het internet te publiceren.
 
6/8/2010 De 9de jaargang van «Ons Meetjesland» is er nu ook.  Hier is de inhoudstafel voor de uitgaven van 1976.
 
31/7/2010 All about St.-Margareth's penance chapel in St.-Margriete's cemetery.
 
22/5/2010 De stamboom van de familie Van Hulse-Bruyntjes door Pater Joseph Van Hulse.
 
10/4/2010 Honderden bidprentjes samen op één webstek.
 


Naar de top van deze blz./To the top of this page
MijnPlatteLand home page

Suggesties, aanvullingen en verbeteringen zijn steeds heel welkom.
Neem aub contact op met ons.
Your suggestions, additions and corrections are always very welcome.
Please contact us.

MijnPlatteland homepage
MijnPlatteland homepage

Meest recente bijwerking :  28-09-2021