De familie van Irma Victorine De Bock
Noë aanverwanten: de familie De Bock

De familie De Bock

Hier volgt een korte genealogie van de familie De Bock waarvan men dacht dat zij afkomstig was van Sinaai.  De 4 voornaamste bronnen van deze informatie zijn een tekst "Notre Généalogie" door Edmond De Bock, geschreven in 1941, Hubert De Bock van Watervliet, Marijn Claeys en vooral ook RB, die het grootste deel van de opzoekingen gedaan heeft en die ons toelating gegeven heeft om deze stamboom hier te publiceren, te verbeteren en aan te vullen.

1. De eerste stamvader die Edmond vermeldt is zijn over­groot­vader Francis De Bock, landbouwer in de St. Alberts­polder in Assenede.  Hij was twee maal getrouwd en had 9 of 10 kinderen.

2. Een van die kinderen van Francis De Bock was Jan De Bock, waarschijnlijk geboren in Assenede en gestorven op de boerderij in de Posthoorn (Boekhoute).  Hij zou twee maal gehuwd zijn maar de naam van zijn eerste echt­genote is ons tot nog toe onbekend.
Zijn tweede vrouw noemde Agatha Sophie Teirlinck.  Zij had reeds een zoon die Jan Teirlinck noemde.  Zij is overleden in Boekhoute rond 1869, meer dan 89 jaar oud.
Jan De Bock en Agatha Sophie Teirlinck hadden 4 kinderen:

3. Pieter De Bock
Geboren in Boekhoute op 31 december 1820.
Hij is gestorven op de boerderij in de Posthoorn (Boekhoute) op 15 juli 1865.  Hij was gehuwd met Sophie Julienne Van Kerckvoorde die in Boekhoute geboren was op 25 april 1824.  Zij is er overleden op 9 november 1906.  Bij het overlijden van Pieter bleef Sophie met hun 8 kleine kinderen achter.  In het jaar 1867 is Sophie Julienne hertrouwd met Leo Cattoir van Boekhoute.
Eén kind, Marie Cattoir, werd geboren uit dit tweede huwelijk.  Zij was gehuwd met Beni Puylaert, landbouwer in Zuiddorpe.

4. Hier volgt de vierde generatie, de kinderen van Pieter De Bock:

5. De vijfde generatie: de kinderen van Charles-Louis De Bock (4a) en Victorine De Neve:

B. De zoon van August De Bock (4e) en Clementine Coene:

  1. Arthur De Bock
    werd geboren in Assenede op 7 april 1887.
    Hij was gehuwd met Elvire De Neve (° Watervliet 30/11/1892  - † Boekhoute 2/5/1967).
    Hij is overleden in de H Hartkliniek in Eeklo op 23 juni 1975.  (Zijn en haar bidprentje.)
    Ze hadden niet twee maar drie dochters.  Hier meer over hen en een mooie foto.

 Jacobus Bernardus De Neve Pieter De Bock Charles Louis De Bock August De Bock Petrus De Neve Victorine De Neve Elvire De Neve Arthur De Bock

De foto-lijsten van Hubert De Bock
De familie van Irma Victorine De BockOnze De Bock webstek

De familie De Neve - De familie De Jonghe
De familie Noë - The Noë family
Over de familie Schelstraete
Our Meetjesland (in English) - Het Meetjesland
Doorzoek onze De Bock webstek

MijnPlatteland homepage

 


Meest recente bijwerking: 21 April 2021